! This event has already happened!

Leksaksnostalgi på Visingsö

Ett leksaksmuseum har öppnats i Säby på norra delen av Visingsö den 3 juli 2017, knappa femhundra meter norr om Tempelgården. Det är Marie-Louise som under många år samlat ihop en unik samling leksaker som sträcker sig tillbaka till 1860-talet fram till nutid.

Öppet under skördefesten

Under Visingsö skördefest kommer leksaksmuseet vara öppet och även ha en textilutställning. Öppet 15-17 september kl. 14:00-16:00.

I museet kan man bland annat se ångmaskiner, bilar, riddare, borgar, dockskåp, tittskåp och 150 dockor uppställda i olika scenarier. I sina montrar vill hon även visa hur det var för barn förr i tiden, att leksaker i överflöd inte alltid har varit en självklarhet. Delar av samlingen har visats på olika håll, bland annat på Nordiska museet i Stockholm och på Grenna museum. Marie-Louise vill ha ett levande museum, genom att gruppera leksakerna och satt dem i ett sammanhang där hon skapar en levande miljö och förklarar vilken epok leksakerna kommer ifrån. Museet i sig är inte stort men väldigt välplanerat, mysigt och kulturberikande.

Inträde: Stora barn, 20kr. Små barn (under 15år)

Follow us on